S E L A M A T D A T A N G

S E L A M A T          D A T A N G

Super Human

Monday, August 22, 2011

Hidup aku cam main Pacman... XP

Korang taw pasal game Pacman? Tataw sudah. Aku sangat suker main Pacman. Pacman banyak version, yang ni antara yang ada dalam laptop and paling aku suker.

Apesal aku nak post pasal ni is hari ni aku sangat happy sebab Allah dah permudahkan laluan aku untuk abehkan master. Aku dapat fellowship!!! Alhamdulillah, so takyah pening2 da pk pasal sponsor.

Member aku ada cakap, Allah permudahkan laluan aku dalam belajar tapi dia akan uji aku dalam hal lain. Contoh yang amat ketara is...CINTA.. (yakh!)

Dalam belajar, aku ase idup aku cam men Pacman yang level paling senang, paling slow, hantu pun x banyak, senang nak menang..!


Tapi tak sama dengan laluan aku dalam hal jiwang2 ni. Nampak susah sangat tapi aku x berhak mengeluh sebab sebagai balasan ujian tuh, Allah kurniakan aku dengan nikmat lain yang lebih bermakna.

Kalau main Pacman, kire level paling susah r, hantu merata2 and nak menang pun susah.


Itu rencana Allah untuk aku. Untuk korang2 mesti lain kan, masing2 dengan habuan masing2. Ape2 pun jangan putus asa, ingatlah, Allah bersama hamba2Nya. ^^

4 comments:

  1. cite sket...fellowship ni ape?

    ReplyDelete
  2. aiyarkkk..

    macam scholarship...

    ReplyDelete
  3. are u bound with USM after this? i mean scholarship semata ke ade perjanjian mcm mne?

    ReplyDelete
  4. op cos ada perjanjian..

    aku ada 6 hours per week untuk wat task yg school bg..tu ms wat master..

    lepas wat master xder plak dia ckp kontrak keje ke ape..tp kalau ada pn lg bagus..hehehe..

    ReplyDelete