S E L A M A T D A T A N G

S E L A M A T          D A T A N G

Super Human

Friday, September 14, 2012

Aku rasa..

Assalamu’alaikum..^^

Aku update lagi..! /tepuk2/ Bagi aku masa untuk kagum dengan diri sendiri jap../pejam mata, angguk kepala dan senyum lebar/
Okeyh, aku pun tatau aku dapat mana idea ni tapi yang aku tau aku seronok melukis..! Hehe..

Cuma mahu berkongsi beberapa situasi dan nak tanya apa yang korang akan rasa kalau korang berada dalam situasi tu.

Situasi 1



Andaikan korang mude remaja lagi macam aku… Kendian ada orang yang lebih tua, muka memang obviously nampak tua, panggil korang kakak, or mungkin even makcik..hohoho.

Aku rasa : aku nak mintak dia keluarkan IC dia pahtu compare ngan IC aku..haha. XP

Situasi 2



Kalau ada seorang awex cun yang diiktiraf kecunnannya (perosak bahasa betulla)/ balax ensem yang diiktiraf keensemannya, puji  korang cun (untuk perempuan)/ ensem (untuk lelaki)..

Aku rasa : aku nak sumbat kepala dalam tanah..hahaha..maluuuu..! /ketuk kepala sendiri/ Mana ada orang nak puji aku cun..! Choiii..!

Situasi 3 

(aku selalu kena yang niii..Grrrr)


Orang yang lebih kecik daripada korang kata korang kecik..! Padahal dia lagi kecik..

Aku rasa : hah! Obviously marah..!!! Aku ni takdela tinggi sangat tp lagi tinggila daripada kebanyakkan perempuan. Pahtu aku plak obsess tinggi, memang aku marah kalau orang kata aku kecik or rendah. /gigit laptop/

Situasi 4 

(yang ni aku rasa aku jek yang kena kot..haha)


Korang melawa kemain lagi tapi pujian yang korang dapat masih lagi..”ensem ah ko..!” “macho weyh…!”…paling best..”apesal ko nampak macam pompuan ari neyh?”..

Aku rasa : dah lali.. (_ _)’’’’ dan mood aku nak melawa pun turn off. Well, aku takdela melawa camne pn..setakat pakai baju kurung jekla abeh lawoo pn..haha.

Hohohoh, tu jekla aku nak share.. Kalau aku rajin lagi nanti2 aku keutarakan situasi2 lain..hehe.

So, setakat ni saja. Mata ne*, assalamu'alaikum.. ^^

Mata ne (japanese) : jumpa lagi



11 comments:

  1. lawak la ..siyes.haha dah la kartun ko lukis cun giler..jeleznye tengok

    ReplyDelete
  2. Edy, maceyh..haha..

    Yanaaaa..! ^^

    ReplyDelete
  3. orang ingat kita tinggi itu sangat penting! :)

    ReplyDelete
  4. buatlah banyak2 lagi entri macam ni..

    ReplyDelete
  5. biasa makcik sy panggil adik serius..ahahaha..kang panggil akak dia buat tak layan..huhu

    ReplyDelete
  6. hehe dtg lg.ahha ok la rendah dr pompuan pn.org kata murah rezeki klau kwin

    ReplyDelete
  7. Ahaha,, yg num 1 tu lawok, ado jgok deh .. ekeke~

    ReplyDelete
  8. hahahaha....! nisah paling suke dialog no 3 & no 4 tuh..

    ReplyDelete
  9. tp yang no 1 tuh macam nisah jer..(I memang suke prasan mude..=p)

    ReplyDelete
  10. yg 1st tu xleh blah.. kalau aku, aku suluh cermin je kat 'adek' tu.
    xpon kalau mood aku baik, aku layankan je..


    lawak gile empat2 citer ni. ada jugak orang camni.

    ReplyDelete