S E L A M A T D A T A N G

S E L A M A T          D A T A N G

Super Human

Wednesday, April 13, 2011

I just happened to love u, basketballll..!!! Bwahahaha! XP

Okeyh, post kali ni aku nak cakap pasal basketball jek.. Lantakla kan...! Ni gara2 sumer bebudak basketball makin cool and kacak ngan aksi2 power giler skang..huuu. Entah bilerla aku nak tere cam dorang..impossible da tu..huhuhu!
STEVE NASH

Aku start dengan player pujaan aku..hehehe! STEVE NASH!!! From PHOENIX SUN. Aku memang da suker mamat ni sejak first time aku tengok game SUNS ngan HEAT asenyer, ke NUGGETS entah.. Dia ni two times MVP..! Dia pakai no 13, sebelah jek ngan no aku, 14..hehe. Pegang posisi Guard and da 14 tahun jadik pro.
Banyak kali da masuk All Stars.. Aku suker giler tengok kelincahan dia and assistance dia.. Dia memang agak rendah berbanding orang lain. Rendah2 dia pun lebih 190cm kooot..! Memang kompem aku leh notis once aku tengok game Suns, yang cam kecik2 tu diala..hehehe. Tengok sket Nash ni..hehe.


Tengok current leaders for assist. Diala top! Aku sukerla Nash punyer assist!!! Kat court pun da ramai da yang start wat assist best2..hehe. Suker aku tengok..!

KOBE BRYANT

Lepas tuh, aku suker KOBE BRYANT!!!! Basketball fans saper x kenal Kobe..hehehe! From LA Lakers..! Dulu masa tataw paper, selalu gak dengar dalam movie omputih ada sebut LA Lakers tp tataw team apela LA Lakers ni.. Antara top basketball team dalam NBA upenyer..hehe.

Pakai no 24, tinggi 198cm, men posisi guard and da pro untuk 14 years. Antara top ten NBA scorer untuk sezen ni, penah jadi MVP skali asenyer.. Dia ni...hmmm, nak cakap ape haaa? Aku suker gilerla tengok dia men, memang starla en! Dia the latest MVP of NBA All Star! Paling suker tengok dia wat fade away, reverse slam ngan 360..!!! Memang ternganga, geleng2 kepala..terus tangkap cintan dengan skill dia tuh! Dala comeyllll! Haduyaiiii! Dia block pun tereeeee!!! Ishkk!! Suker sumerlaaaa..!

Meh tengok sikit Kobe tuu.. ^///^


video

Meh tengok kehebatan dia jap.. Ni shots lama.. Shots baru lagi wat ternganga..hehehe! Aku upload yg ni sbb aku suker bg music dia.. ^^b

Player2 lain aku suker gak tapi xla sefanatik aku suker kat Nash and Kobe. Paul Gasol (LA Lakers), Chris Bosh (Miami Heat), Ron Artest (LA Lakers), and Lebrone James yang of cosla ramai orang suker kooottt..termasukla aku.. ^^

2 comments:

  1. hehehehehe...
    aunty~ xnk citer sal incik hOt k???dia pn hbt gak men bsktball...jeng-jeng-jeng..=p

    ReplyDelete