S E L A M A T D A T A N G

S E L A M A T          D A T A N G

Super Human

Thursday, February 26, 2015

Makcik Nasi Lemak Daun Pisang









* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *



Yooooo..


So, korang biasa dengar tak citer pasal makcik yang jual nasik lemak ni tengah2 malam? Kalau yang dok asrama tuh mesti pernah. And citer pasal aku ada bau sambal nasi lemak pada pukul 1.00 pagi tiap2 malam tuh memang betul2 terjadik...


Aku memang suka tidur lambat.. Waktu kebiasaan aku masuk tidur adalah antara pukul 1 pagi ke pukul 3 pagi.. Jaranglah tidur awal.. Dan tiap2 hari pukul 1 pagi, time aku nak masuk tidur, dok kibas2 tilam, time tulah aku bau wangi sambal nasi lemak..guhuhuhu.. Mula2 tuh aku cuakla gak tapi maintain cool, buat bodoh jek.. Aku tak citer kat sape pun..sampaila aku teringat..


Rupa-rupanya . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . rumah sewa aku dekat dengan satu kedai nasik lemak ni, buka dari pukul 9 malam ke subuh  biasanya.. Tingkap bilik aku plak memang menghala ke kedai tu dan aku memang suke biarkan tingkap bilik terbuka..so apa lagi, aroma sambal nasik lemak tuh masukla dalam bilik aku and bila aku nak masuk tidur, otometikla akan terhidu.. Kekekekeke..


Jangan biarkan hidup anda diselubungi mister nasik lemak..! LOLZ..


Jyaaaaannnn ~

17 comments:

  1. ahaha.. Ko ngan Cero duk post citer angker ni kenapa? Nasib baik aku dah tak duk sorang kat umah kalau tak mesti aku pun terbayang.. Malam Jumaat yang indah ini. Hi hi hi hi hi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, great minds think alike.. LOL..! XP Owh, malam jumahat ke malam ni? Apesal aku rasa macam bukan eyh..haha.. Sorry Day..XP

      Delete
    2. Wahaha...
      Ramai2 buat wave entri seram best jugak...Hehehe

      Delete
  2. ohohohoo... gua ada beberapa cerita alam angker yang belom dikongsi di belog... bagus2, bagi gua idea nak merapu... hihihih~ ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. uuuuuuhhh...bagus2.. at least blog entah ape2 aku ni memberi idea kepada ko..ehehehe..

      Delete
  3. menakutkan... btw dah follow sini, kalau sudi followlah saya balik :) - Noob

    ReplyDelete
    Replies
    1. sikitla..hehe..baippp, sudi jek.. ^^

      Delete
  4. ooo... versi aku diorang kabo makcik tu jual lepat pisang.. koh koh koh...
    baiklah, mari kita ramai ramai post entri seram.. koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada gak versi karipap..haha.. Haah, sile2..jom pakat takut beramai2..kehkehkeh..

      Delete
  5. Selalu dengar cerita penjual ikut tingkat ni...
    Kalau asrama aku dulu jual kuih muih.
    Memang seram kalau tetiba teringat cerita ni waktu malam duk sorang...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaah, lebih kurangla tuh..versi aslinye taktaula macam mana..
      Hahahaha..tula tapi buat2 berani jela..XP

      Delete
  6. pernah dengar pasal pau suri...??? hohoho

    tapi time duduk kat hostel dulu ada la jugak member yg suka citer pasal kisah2 angker ni kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah2 tapi taktau citernye macam mana sebenarnya..huhuhu..
      hahaha, betul2, kebiasaan duk sekolah asrama..

      Delete
  7. Cantik nya lukisan. Sygnya saya baru jmpe blog ni. Hahaha.. ketinggalan betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe2.. at least jumpe..hehehe..XP

      Delete
  8. Lol.
    Storyline best lah! Pengkomik ke awak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesah benar..XP

      Hmmmm, kalau pengkomik tu maksudnye orang yang lukis komik, idokle saye..
      Saye lukis2 ikut suke saye jek, tak jadi komik pun kengkadang.. XP

      Delete