S E L A M A T D A T A N G

S E L A M A T          D A T A N G

Super Human

Thursday, March 5, 2015

Si Google yang berpengetahuan luas.










*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Yoooooooo....


Adakah anda merupakan salah seorang pengguna tegar google..? Well, aku tak......hmmm, pada awal-awalnya lah..kekeke.. Tapi bile aku tanya apa-apa benda yang aku taktau kat orang-orang lain, rata-ratanya akan cakap, "Alaaa, google jek, apa susah.." Jadi, aku pun adala terikut-ikut jugak dengan perangain menggoogle ni..huhuhu..


Almaklumla, sekarang kan dunia di hujung jari. Semua orang boleh jadi self proclaimed doktor, boleh jadi self proclaimed chef, boleh jadi macam-macam lagila. Semua benda ada kat internet tapi tak semua benda kita boleh ambil bulat-bulat. Dah lama berkecimpung dalam bidang research ni, aku terdidik untuk kumpulkan semua sumber-sumber dan buat analisa berdasarkan sumber-sumber tersebut. Tak bolehla kita nak bergantung pada satu sumber sahaja. Sumber tu belum tentu sahih dan selamat untuk digunapakai.


Jadi, didiklah diri anda untuk menjadi bijak apabila menggunakan internet.


Peeeeeh, rasa cam aku guna ayat yang agak skema di atas ni..kekeke.. Rasa pelik pun ada..


Psttt, aku dah sudah lukis, dah sudah update apa semua, barula idea datang mencurah-curah ke ladang gandum, idea yang lebih menarik untuk mempersembahkan entry kali ni.. Tapi apekan daya, takkan nak lukis baru pulak..so hadap jela manusia-manusia sekalian entry bosan iniiii... UvU


Jyaaaaannnn...~~



14 comments:

  1. Uuuu... kek batik, lama dah tak pekena kek batik... kek batik yg letak cream crackers tu sedap woo, eh reti pulak dia mintak ko buatkan? suruh dia buat sendiri je la, kan senang je recipe tu katanya? kekeke ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku baru buat semalam, tolong housemate..kekeke..sedaaapp.! Mehla datang umah kalau nak..XP

      Delete
  2. Bila aku google simptom sakit yg aku ada (contoh sakit kepala, sakit dada) semuanya akan menjurus kpd kanser.
    Like WHAT???!!!

    Btw, aku baiki komputer pon pakai google jugak...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, aku dah agak dah mesti tu ending dia..so, pergila jumoe doktor yang bertauliah ye..


      Kalau berkesan, layankan aje.. UvU

      Delete
  3. Google pernah berjasa pd gua. Part d.i.y terutamanya. Eh tp takleh terimakasih kat google je, trimas kat laman web tersebut yg byk membantu, google tolong carikan je. Eh best jgk kalau jodoh pun blh suruh beliau carikan, hokhok ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku rasa google berjasa pada semua orang...patut kena letak dalam acknowledgement jugak..XP
      Aissssh, kalaula boleh camtuh...aku nak google carikan jugakla..haha..

      Delete
  4. Google sekarang di hujung jari jer.. senang masa data laju.. susah masa data macam siput dan takde waifai.. koh koh koh

    Aku nak melukis nak buat rujukan nak buat apa apa pun, aku Google jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, tu sangatla tepat..hmmmm, boleh dipraktikkan tuh..aku selalu main tibai jek guna imaginasi liar aku ni..LOL

      Delete
  5. google sangat membantu sebenarnya. Tapi aku setuju ngan cero bab exaggerate tu.. Semua pun kanser lah. Last time aku check simptom siap cakap aku ada kanser ngan penyakit jantung. Gahahaha. siot je buat cuak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, yang tuh dari dulu lg aku dengar..semua pun kanser..ape ntah..
      Haaa, kan dah cuak tak tentu pasal..XP

      Delete
  6. Aku google satu masa tu tak dapat jawapan yg di cari sampai di skrol sampai bernext2 next page... time tu urgent nak esaimen... i hate google that time.. See..!!! skali gugel xberi manfaat kat aku, yang beratus kali aku google sebelum tu aku dah lupakan. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, tak mengenang budi betui..XP

      Delete
  7. Rasa dulu ade follow blog ni tapi kenapa tak keluar kat feed. Ini aneh. Tapi xpe dah follow sekali lagi.

    Aku antara yg suka mengoogle everything, tapi yes.. tak leh amek bulat-bulat and kena ade skill menapis maklumat, kena banyak berlatih la.. Ehehe. Nway hye lee!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu, kengkadang ada gak problem camtuh.. Thanks for following this blog..guhuhuhu..

      Yup..selamat tapis mentapis..! XP

      Delete