S E L A M A T D A T A N G

S E L A M A T          D A T A N G

Super Human

Wednesday, August 17, 2016

Superpowah..! Tagged!




Aku kena tagged by Zyra..



First of all, this is totally out of this world..



Kalau aku diberi pilihan untuk ada superpowah, aku memilih 3 superpower ni iaitu:



1. SUPERSPEED


 Well, sebelum mendapat kesedaran daripada Si Zyra, our mind controller (macam remote control plak bunyinya..aku dah  betulkan..haha..sorry Zyroxx..), aku cumalah meta-human (anggap jela aku dah dapat superpower tuh) yang cuma pikir pasal diri sendiri jek, macam Hancock.



Aku nak guna super speed aku tu untuk melancong dan buat banyak kerja dalam masa yang singkat. Bolehla aku melukis dengan cepat, buat banyak part time so aku boleh dapat banyak duit, balik kampung tiap-tiap hari.. Hoho, basically, superspeed ni aku nak untuk kesenangan sendiri. Tak pernah pun aku terpikir untuk selamatkan orang atau dunia.. Haha.. (macam interview dengan superhero dah..)



And mana tau, aku boleh compete dalam Olympics, lari sebelah Usain Bolt macam takde hal. Alaaa, aku pandai-pandaila adjust larian aku, bagi jadi cepat sikit jek daripada Usain Bolt.. UvU



Ok, itu sebelum mendapat kesedaran. Of coursela, selepas mendapat kesedaran, aku akan gunakan superspeed aku tu untuk kebaikan.. (cliche!)



Can you guys name at least 3 superheroes with superspeed?



2. WINGS + 3. SUPER HUMAN VISION





Aku suka terbang2 ni.. Again, aku nak superpower ni untuk kepentingan sendiri. Aku nak terbang dan rasa bebas di udara. Hohoho..



Dan dengan adanya wings, aku nak ada super human vision jugak so kalau aku diperlukan dalam battle, aku boleh jadi flying archer.. LOL.. Nama tak best langsung.. Nantila aku pikirkan nama yang lagi sedap, tu pun kalau Nick Fury personally request aku join Avengers or Batman datang cari aku untuk Justice League.. 



Aku boleh jadi pakar pertempuran jarak jauh dengan skill aku sebagai archer dan dengan bantuan super human vision, panahan aku takkan tersasar. 



Tapi, kalau aku ada wings ni, macam mana nak hidup kunun-kunun macam manusia normal..? Mana nak sorok wings tu? Hmmmmmm.. Pedulik apa, Hawkgirl chill jek bawak sayap ke hulu ke hilir.. XP




Fuhhhh, seronok betul berangan..!



Ok, adiosss..!



Owh... aku lupa.. Aku nak tag Amna Shark..!! Korang yang lain-lain yang nak buat pun amatlah dialu-alukan..! Jangan lupa tauk link di sini, I'll check it out..! UvU/



17 comments:

  1. Haha enjoy reading your dreams :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eheee..thanks..! Sharing is caring..! >v<

      Delete
  2. Nice one!

    Superspeed is good. Tapi kalau kau layan The Flash punya komik, bagi seorang Speedster, sebab dia laju, orang keliling dia akan nampak sebagai perlahan dan tak bergerak, so dia seolah-olah hidup dikelilingi patung. Speedster ni lonely orangnya.

    Super-vision dengan levitation pun power. Aku personally suka terbang sebab aku suka permandangan dari aerial. Tapi kalau manusia terbang itu normal, aku on. Kalau manusia terbang itu rare, maybe aku akan end up jd bahan kajian dibedah atas meja je sebab nak kaji superhuman abilities. Hahahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm fine being lonely..eh salah, alone.. XP

      Levitation best jugak tapi kurang dramatic flares compared to ada sayap.. Ahaks..! XP Haaah, aku pun pikir benda yang sama.. Kalau ko jadi bahan kajian, biarla aku yang jadi saintisnya.. LOL..!

      Delete
  3. Haha berangan memang besttt. Percuma pulak tu kan kekeke. Aku kalau nak melancong tak suka superspeed sebab nak menikmati pemandangan perjalanan. Gituh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, the best thing ever..!

      Hmmmm, betul gak... Alaaaa, adjustla speed so boleh sambil2 menikmati pemandangan nan indah.. UvU

      Delete
  4. Hahaha yayyy lee sambut tag aku. Aku bukan mind reader lah, mind control control! Boleh aku ctrl minda hang suoaya bagi aku tunggang kt blkg bila terbang, hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, sorry.. Marah jari jemari aku weyh, laju sangat.. Otak pikir dah betul dah tapi diorng pergi taip salah plak.. Dah dah, aku dah betulkan..

      Hamboiiihh.. aku kena cari helmet gak ni untuk melindungi minda aku yang bersih suci ni..hahaha..

      Delete
  5. The Flash
    Quicksilver
    Superman

    Wings macam Xmen Angel........ *nangis*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good, Day, good..! I'm impressed.. XP


      Hahahaha.. *ketawa nangis.* Pusing jek, abeh semua orang sekeliling putus.. XP

      Delete
  6. kalau diberi pilihan utk dptkan sebarang kuasa, nak pilih:
    1. kuasa meniru kuasa org lain n jadikan kuasa sendiri - konsep mcm mata sharingan.
    2. speed recovery / regenerative - kalau cedera teruk pon senang boleh recover.
    3. transformation - mcm kuasa mystique.

    mcm menarik je pulak bila pikir pasal super power tu semua.. hohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmm, sharingan pun cool..! Semua pun cool sebenarnya..! Rambang mata nak pilih..

      Tapi speed recovery mesti hidup lama, macam Wolverine..nanti sedih bila tengok sorang2 orang yang rapat ngan kita mati..guhuhu..

      Haaaah, apa lagi, I tag you, you're it..! >v<

      Delete
  7. Yaaah superspeed... pun menarik pada aku sebenarnya. Nice illustrations Lee, as always *thumbs up* ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semuala menarik sebenarnya.. Well, we gotta to choose.. >v<

      Arigatiyaaaannn, Plain-sama..! >v</

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  8. Hahahahahaha... best jugak power ni.. wkwkwkwk

    ReplyDelete
  9. Yay!!!! Saya di tag!!!
    Okay, okay.. Harap belum terlambat untuk buat.

    ReplyDelete