S E L A M A T D A T A N G

S E L A M A T          D A T A N G

Super Human

Friday, April 3, 2015

Post ngelat: Menu bujang

Yoooooo... ^^ 


Aku baru balik daripada trip KB-Kedah-KL-JB-KL-Kedah-KL-Kedah-KB atas tujuan wedding receptionsss. Ceyh, nampak tak aku nak highlight berapa banyak kenduri kawen aku pergi....padahal dua jek..hehe.


Orite.. Sebelum aku bersemi hiatus arituh, aku in progress buat entri baru, dah ada 3 panel dah. Malangnya bila balik semula ke U, aku dihujani dengan kerja dan juga sifat malas yang maha dahsyat untuk menyambung semula lukisan untuk entri aku sebelum ni. Jadi, bila tengok blogger2 lain keep on posting new entry terutamanya Cik Zyra Roxx, aku pun rasa aku patut postla entri baru..


So, walllaaahhh..! Maka terhasilla entri ngelat ini.. Tak ada sebarang lukisan, hanya gambar, tu pun dua keping. Nah, aku belanja gambar menu aku tengahari ni, menu kampung my fevreeeettt...!!! >////v////< 





Nak resepi ke..? Alaaa, campak2 jela sebab senang sangat..haha..! Ada nada riak dan takabbur di situh.. UvU


Di sebalik post ngelat ni, aku sebenarnya nak citer. Kalau aku masak menu ni kat umah, mesti mak aku bebel punyela sebab labu air kuah lada hitam tuh dahla pedas, sambal tempe pun pedas.. Sepatutnya salah satu jek kena pedas, baru balance.. Tapi since aku bujang dan berada di umah sewa jauh di perantauan, ada aku kesah kalau semua menu pun pedas? Sebab aku suka pedas..hehe. Untuk pengetahuan korang, mak aku merupakan nutritionist tak bertauliah yang berjaya.. UvU


Malangnya, anak dia tak terikut sangat.. >w>



Till next time, peeps..! ^^


Extra - Khasiat tempe
         - Khasiat labu air

13 comments:

  1. Lu cakap gua muda dari lu?
    wahahahahahahahahahahahahahaha *pengsan

    p/s: lu takde abang yang hensem serupa lu ke :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shooot, I just checked..! Kita sama mudaaa..! Bahahaha..XP


      p/s: ada...farid kamil..LOL.. Ada orang cakap muke aku ngan dia sama, so aku terus angkat dia abang aku..haha..XP

      Delete
    2. Aku ada mata mata aku.. UvU

      Delete
  2. sedap pulak aku tengok labu air tu. Kalau style umah aku, sayur air tak kaler merah camtu. kaler kelabu, sepadan dengan bahan yang digunakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh, resepi mak aku dia dah campur cili blend, tu yang jadi kaler merah.. mak aku kata, resepi asal memang kaler kelabu, xde campur cili merah blend tuh..dia kata kalau tambah menaikkan selera gituh..terbuktilah..! XP

      Delete
  3. Hahahah... sambal tempe, pergh... sedap tuh kalau letak kentang goreng sekali. Ada letak kentang goreng tak tuh? ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaaaannn..! Aku lagi suke yang kering punye, ada ikan bilis sekali ngan kacang tapi malas nak goreng dah..hahaha..XP Ada, ada, kentang goreng adalah wajib..! Yang kuning2 tuh, kentangla tuh.. >v<

      Delete
    2. Ooh ha'ah nampak2... haha, aku suka yg versi dry sikit tu, letak ikan bilis n kacang goreng skali dlm sambal tempe n kentang tu... pergh, nyummeh~ X3

      Delete
  4. SAMBAL TEMPE!!!!
    I VANT IT!!!!
    Pos dekat rumah aku please!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. You want it? You got it..! XP
      You got the picture..! Ahaks..! XP

      Delete
  5. sambal tempe! nyam nyam nyammmmmm ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye, itulah sambal tempeeee..! UvU

      Delete